Bag on Valve

Bag-on-Valve (BOV)
aerosolteknologi

Bag-On-Valve: Typiskt TUNAP

TUNAP står för intelligenta produktkoncept och hållbar utveckling. Vår ambition är alltid att leverera högsta kvalité och samtidigt högsta standard när det kommer till hälsa och miljö. Bag-on-Valve (BOV) aerosolteknologi är ett lysande exempel på hur TUNAP kombinerar dessa ledord.

Så funkar Bag-on-Valve

Miljövänlig, hygienisk, hållbar.

Bag-on-Valve-teknologin står för kvalité, hållbarhet och miljövänlighet. Istället för brandfarliga bränslen använder detta intelligenta spraydispensersystem miljövänliga gaser som luft eller kväve - som i många av våra konventionella aerosolteknologier, som använder klimatvänliga drivmedel där det är tekniskt möjligt.

Med en Bag-on-Valve-aerosol är de aktiva ingredienserna i en försluten påse helt frånskilda från drivmedlet. Detta har fördelen att produkten kan appliceras i dess renaste form - receptets fullständiga renhet bibehålls således.

Den hermetiska tätningen förhindrar kontaminering och oxidation av den aktiva ingrediensen. Detta resulterar i en lång hållbarhet för produkten och ger dessutom möjlighet till att minska konserveringsmedel.

Fördelar med Bag-on-Valve

miljövänlig BOV
Miljövänlig
Användning av miljövänliga gaser som luft eller kväve - ingen användning av brandfarliga bränslen.
hygienisk BOV
Hygieniskt ren
Den hermetiska och funktionellt pålitliga förpackningen i aluminiumpåsen garanterar en hygieniskt ren produkt.
hållbarhet BOV
Lång hållbarhet
Produkten har längre hållbarhet: aluminiumpåsen förhindrar kontaminering och oxidation av de aktiva ingredienserna.
boc 360 grader
Spraybar i 360°
BOV-aerosolen kan sprutas i valfri riktning och från alla vinklar - även över huvudet!
Så funkar BOV

Separering av produkt & drivmedel

Med traditionella spraydispensersystem är produkten och drivmedlet placerade tillsammans i behållaren. Detta är inte fallet med Bag-on-Valve-aerosoler: Här är produkten och drivmedlet åtskilda från varandra.

Den aktiva ingrediensen finns i en flexibel, förseglad aluminiumpåse som är ansluten till ventilen. Det komprimerade drivmedlet är placerat utanför det, i det återstående utrymmet mellan påsen och den inre behållarväggen.

När sprayhuvudet pressas appliceras produkten i sin rena form - och inte tillsammans med drivmedlet, vilket är fallet med konventionella aerosoler.

BOV: Mångsidig och hållbar

Bag-on-Valve-teknologin är lämpad för alla produkter som används i konventionella aerosoler. Utbudet av möjliga användningsområden och applikationer är dock mycket bredare med BOV-aerosoler:

  • En Bag-on-Valve kan sprayas i alla positioner (360 °) och är därför idealisk för användning i svåra/trånga utrymmen, t.ex. över huvudet.
  • BOV erbjuder lösningar för ämnen från det låga VOC-området (flyktiga organiska föreningar) samt för produktion av aerosoler med högre tryck.
  • Bag-on-Valve-teknik är också en bra möjlighet för produkter som är svåra att fylla med komprimerade gaser, såsom icke-polära eller viskösa aktiva ingredienser.
  • Tack vare den hermetiska separationen av den yttre behållaren och den aktiva ingrediensen som är innesluten i påsen, är BOV också lämplig för känsliga eller aggressiva produkter, som t.ex. rengöringsprodukter inom bilsektorn.
  • Eftersom Bag-on-Valve-teknologin använder miljövänliga drivmedel som luft eller kväve istället för brandfarliga gaser, har denna aerosolteknologi också en fördel när det gäller säkerhet och miljökompatibilitet.
  • BOV-tekniken är också hållbar när det gäller applicering och återvinning: materialet som används är vanligtvis återvinningsbart, produkten kan användas flera gånger och påsens speciella form gör att burken kan tömmas nästan helt och därför mycket lönsamt.