Problem med pollenallergi?

Problem med pollenallergi?

AC

Bilverkstaden kan hjälpa

För en allergiker kan bilen vara räddningen när pollensäsongen sätter igång. Vad många däremot missar är att en förorenad luftkonditionering kan visa sig vara en riktig hälsofälla inne i kupén. Såhär säkrar du en trygg och allergifri bilfärd för kunden i sommar.

För många av oss är sommar lika med långa dagar vid stranden, picknick i gräset, grillmat, glass och jordgubbar. Men för en stor del av den svenska befolkningen betyder sommar också konstant kliande ögon och rinnande näsa. I takt med att temperaturen ökar, ökar nämligen även halten av pollen i luften.

AC

Vad är egentligen pollen?

Pollen är växternas sätt att förmera sig på, antingen genom bin och andra insekter, eller helt enkelt genom luften – det som påverkar pollenallergiker mest. Till de vanligaste sorterna hör pollen från gräs och björk. Inte så lätt att undvika med tanke på att gräs är världens vanligaste växt och björken betecknas som ett av Sveriges vanligast förekommande träd.

Samtidigt, i takt med att våra vintrar har blivit allt mildare, har en annan växt, Malörtsambrosia, också gjort ett starkt intåg i Sverige och orsakar redan stora problem i form av allergi och astma.

 

 

Varför reagerar kroppen på pollen?

Pollenallergi, även kallat hösnuva är en överkänslighet i kroppens immunförsvar. Pollen, ett så kallat allergen är vanligtvis ganska harmlöst, men i vissa fall producerar kroppen antikroppar mot allergenet och en överkänslighet utvecklas.

Kroppens sätt att försöka bli av med det besvärande ämnet, brukar vara genom att se till att det sköljs ut så snabbt och effektivt som möjligt; därför vattnas ögonen och näsan rinner. Kroppen försöker alltså rensa sig själv, till stort besvär för den drabbade.

Räddningen i sommar

Vid kraftig överkänslighet mot pollen är det vanligtvis inte mycket mer att göra än att medicinera eller stanna inomhus vid höga pollenhalter i luften. Inte så roligt kanske, när sommaren står i full blom utanför fönstret.

Ett sätt att ändå komma ut och uppleva världen och den vackra naturen, utan att samtidigt behöva utsättas för pollenbesvär, är med bilen som färdmedel. Men visste du att bilens AC och kupéfilter måste rengöras regelbundet för att ge optimalt skydd?

Är din kund kraftigt allergisk räcker det inte alltid att bara byta kupéfiltret. Här behöver du även rengöra inuti kondensorn och i alla vinklar och vrår kring luftkonditioneringen.

Brake paste

Hygienisk rengöring av AC:n med airco well®

TUNAP har utvecklat produktserien Aircowell med just detta ändamål i sikte. Att på ett säkert och effektivt sätt rengöra hela bilens luftkonditionering och rensa ut alla spår av pollen, gatudamm och svampsporer.

TUNAP strävar alltid efter att värna om miljön och om användarens säkerhet och hälsa. Alla Aircowell-produkter är därför framställda helt utan allergiframkallande och miljöskadliga ämnen och ger dig och din bil bästa möjliga förutsättningar för att kunna färdas säkert och utan besvär i sommar.

Läs mer om hur rengöring av pollenfilter och förångare går till här.

Vill du också göra skillnad för hälsan och miljön i din verkstad?

Se vårt miljövänliga sortiment av rengöringsprodukter