Så ohälsosam är luften i bilen

Så räddar du miljön och hälsan
– på din verkstad

AC

Att värna om miljön är enklare än du tror. Bara genom att byta ut vissa av de produkter och kemikalier vi använder i våra hem, företag och industrier skapar vi stora, positiva effekter för miljön och hälsan. Human Technology® från TUNAP är produktserien som gör skillnad för planeten – och för dig och kollegorna på verkstaden.

April har sedan 70-talet varit jordens månad. Earth Day som firas den 22 april varje år, har vuxit till vad vi idag kallar Earth Month, där vi under hela månaden påminns om att se över våra levnadsvanor och sträva mot en mer hållbar framtid.

Europeiska Unionen, EU har som mål att bli en icke-förorenande union, men prognosen ser just nu inte ljus ut. Fortsätter vi i samma spår som hittills kommer den globala produktionen av kemikalier nämligen att ha fördubblats (!) innan år 2030. Även användningen av kemikalier kommer att öka markant.*

Vill vi bryta trenden och värna om miljön, måste vi börja där vi står – med produkterna vi använder idag.

Effektiv rengöring – för en grönare planet

TUNAP har utvecklat sin produktserie Human Technology® med fokus på planeten, människor och framtiden. Fria från allergiframkallande doft-och färgämnen och hälso-och miljöfarliga kemikalier såsom n-Hexan, är produkterna skonsamma mot både miljön och dig som använder dem. Utan att kompromissa med vare sig effekt eller kvalitet.

Alla produkter i serien har godkänts av flera oberoende institutioner och uppfyller bland annat kriterierna för ett National Sanitation Foundation (NSF)-certifikat. Det innebär att produkterna till och med är säkra nog att användas till maskiner inom matvaruindustrin.

Gör miljön, dina medarbetare och kunder en tjänst och använd TUNAP Human Technology® nästa gång du rengör bilen. Ett litet, men viktigt steg mot en renare och mer hållbar framtid.

Vill du också förbättra hälsan och arbetsmiljön i din verkstad?

Se vårt miljövänliga sortiment av rengöringsprodukter

Dags att se över AC:n?

Våren är inte bara en tid att se över planetens hälsa, utan också din egen. Varje år besväras cirka var tredje svensk av pollenallergi, och våren är pollensäsongens höjdpunkt.

En ren luftkonditionering filtrerar och renar mer effektivt luften som kommer in i bilens kabin från pollen, avgaser, damm och svampsporer. Det är därför viktigt att se över bilens AC och rengöra den regelbundet så att den kan fungera optimalt.

human technology

Hygienisk rengöring av AC:n med airco well®

Airco well®:s hygieniska rengöringsprodukter rensar effektivt bort osynliga bakterier, pollen och svampar i luftkonditioneringssystemet, helt utan desinfektionsmedel eller allergiutlösande doftämnen.

Rengöringen består av två specialutvecklade preparat som effektivt rengör just de områden i luftkonditioneringssystemet där smuts och skadliga mikroorganismer samlas och utvecklas – på förångaren och kåpan till pollenfiltret.

Läs mer om hur rengöring av pollenfilter och förångare går till här.

Vill du också göra skillnad för hälsan och miljön i din verkstad?

Se vårt miljövänliga sortiment av rengöringsprodukter

 

 

*Källa: ec.europa.eu
**Källa: astmaoallergiforbundet