Så hjälper du kunden spara pengar med regelbundna servicekontroller

Så hjälper du kunden spara pengar med regelbundna servicekontroller

Det finns pengar att spara

Kraftiga prisökningar och nära rekordsvag krona. Det är några av den pågående inflationens märkbara effekter. Men det finns faktiskt pengar att spara – med rätt mindset. Så här hjälper du din kund att undvika onödiga kostnader med bilen.

Som en effekt av den stigande inflationen* har priset på tjänster och varor ökat i snabb takt. I Sverige har vi de senaste månaderna sett inflationstakten höjas till hela 6,4 procent – den högsta siffran på trettio år. Under sådana förhållanden kan det svida det lite extra i plånboken att behöva lägga stora summor på bilreparationer, särskilt om man hade kunnat undvika dem i första taget.

Nöjda kunder kommer ofta tillbaka, så varför inte hjälpa din kund att spara pengar istället?

När det kommer till underhåll av bilar, finns det huvudsakligen två sätt att tänka:

1. Att vara proaktiv och underhålla bilen i förebyggande syfte för att undvika att problemen uppstår.

2. Att vänta tills problemen uppstått och då riskera dyra reparationer.

*Inflation är en ekonomisk term för ökning av den allmänna prisnivån. Det innebär kortfattat att dina pengar minskar i värde och därför räcker mindre vid köp av varor och tjänster.

Bilmekaniker

Regelbunden vård ökar fordonets livslängd

Tittar vi på hur våra mänskliga kroppar fungerar, är det uppenbart att förutsättningarna för ett långt, hälsosamt liv ökar när vi tar väl hand om kroppen. Detsamma gäller ett fordon. Regelbunden vård i förebyggande syfte ökar fordonets förutsättningar för ett långt liv, utan dyra komplikationer.

Tar det emot för dina kunder att lägga pengar på regelbundna servicekontroller kan det vara bra att veta att det faktiskt lönar sig i längden, om inte direkt. Du hinner upptäcka och justera mindre felaktigheter i tid, innan de utvecklas till något allvarligare som kräver mer omfattande reparationer. En bil som blivit servad på rätt sätt drar dessutom mindre bränsle och är därför mer plånboksvänlig att köra.

AC

Hur mår egentligen AC:n?

Att AC:n reglerar värme och kyla, har de flesta koll på. Vad inte alla vet är att bilens luftkonditionering även ansvarar för flera andra viktiga funktioner i fordonets drift. Genom att regelbundet se över bilens luftkonditioneringssystem och förebygga komplikationer hjälper du din kund att undvika större problem och utgifter i det långa loppet.

3 skäl till att regelbundet serva bilens luftkonditioneringssystem

Helst bör fordonets AC-system servas en gång om året för att fungera optimalt. En ren och väl fungerande AC:

  • 1. skyddar passagerarna från föroreningar.
    Bilens luftkonditionering filtrerar bort damm, pollen, skadligt sot och andra luftföroreningar innan det blåser in luften via fläktarna till passagerarna i kabinen.
  • 2. minskar risken för att kompressorn skadas.
    Kompressorn är en av AC:ns viktigaste komponenter som gör att luftkonditioneringssystemet kan utföra sitt jobb. En väl fungerande kompressor genererar sval luft som kyler ner passagerarna i fordonet under varma dagar och hindrar att fönsterrutorna immar igen under de kallare månaderna.
  • 3. håller bränsleförbrukningen i schack.
    Fungerar inte AC:ns kompressor optimalt måste bilens motor arbeta hårdare. Följden blir att bränsleförbrukningen ökar – liksom dina kostnader.
Brake paste

Effektiv rengöring med miljövänliga airco well®

Produktserien airco well® är utvecklad av TUNAP för att på ett säkert och effektivt sätt rengöra bilens luftkonditionering. Alla spår av pollen, gatudamm och svampsporer rensas ut och säkrar en tryggare bilfärd för passagerarna. Alla airco well®-produkter är dessutom framställda helt utan allergiframkallande och miljöskadliga ämnen.

Smidigt att ordna vid årskontrollen

Varje modern bilverkstad som värnar om bilistens hälsa erbjuder rengöring av luftkonditionering. En rengöring med airco well®:s hygieniska rengöringsprodukter tar knappt en halvtimme, så rekommendera din kund att passa på att kontrollera och rengöra luftkonditioneringen under den årliga servicekontrollen.

Vänta inte tills problemen uppstår. Med regelbunden service förebygger du komplikationer och slipper dyra reparationsavgifter.

Nyfiken på vilka intjäningsmöjligheter din verkstad har på airco well®?