Däck och bromsbelägg

Dags för byte av däck eller bromsbelägg?

Senast den 1 december ska sommardäcken vara utbytta om vinterväglag råder.

Veckorna fram till däckbyte är det ofta högtryck på verkstaden, men det behöver inte kosta verksamheten mer tid eller resurser. Här är produkterna som hjälper dig att få jobbet gjort snabbt, säkert och effektivt.

Ventilrengöring

Se över bromsarna vid däckbytet

Bromssystemet är ett av fordonets allra viktigaste säkerhetsfunktioner. Vissa av systemets komponenter behöver särskilt regelbunden service och underhåll, eftersom de utsätts för ständigt slitage. För allas säkerhet är det därför klokt att se över bromsarna med jämna mellanrum, exempelvis i samband med däckbyte.

Ventilrengöring

Däckmontering – enklare, renare och säkrare än någonsin

Utmärkt prestanda och säkerhet är alltid målet med produktutvecklingen i TUNAPS laboratorier. Tack vare vår forskning har en serie högeffektiva produkter tagits fram för att förenkla ditt arbete och samtidigt öka säkerheten både för dig och din kund.

 • TUNAP 913: Bromspasta från Human + Technology ® -linjen.
  Ett smörjmedel, ett släppmedel och rostskyddsmedel i ett. Underlättar demontering och förhindrar rostangrepp. Pastan appliceras smidigt och exakt utan att droppa och tål extrema temperaturer, från - 50 ºC upp till +1600 ºC utan att förlora sin sin smörjande effekt.
  TUNAP 913 har hög motståndskraft mot tryck, salt och vattenstänk och är även säker för dig att använda. Fri från färgämnen, allergiframkallande doftämnen, lösningsmedel, n-hexan (skadligt för nervsystemet) och utan någon toxikologisk farosymbol.
   
 • TUNAP 114: Rostskydd för oxiderade bromsskivor och bromsok.
  Skyddar bromsoket och bromsskivorna från rostbildning vid längre stunder av stillastående. Lämnar ett skyddande skikt som får bromsarna att se som nya ut igen.
   
 • TUNAP 915: Aktiverande universalrengöring från Human + Technology ® -linjen.
  Perfekt vid rengöring av underhålls-, reparations- och monteringsarbeten. Avlägsnar effektivt damm, skorpor, olja, fett, harts och rostskyddsskikt. TUNAP 915 är fri från kolvätet n-hexan (skadligt för nervsystemet) och aromatiska föreningar.
   
 • TUNAP 119: Däckskum. Renar, vårdar och skyddar däckväggarna. Används till efterbehandling och ger en snygg polerad finish.
   
 • TUNAP 120: Däckmonteringsgel på sprayflaska
  Att montera däck har aldrig varit enklare! Med Professional ® 120 Tire Fitting Gel erbjuder TUNAP den första däckpassningsprodukten på sprayflaska. Gelen skyddar mot förorening och särskilda glid-aktiva substanser ger en betydligt minskad friktion mellan däck och fälg. Den lämnar inte heller några synliga spår efter monteringen. Bara att spraya och montera, så är det klart!
   

TUNAP Professional® 120 Tyre Fitting Gel

Är du proffs?

Är du proffs och vill ha mer information?